Projecten

Waarom uw project laten uitvoeren door Pauwels BV?
Omdat wij u zoveel meer te bieden hebben dan op onze website wordt vermeld! Pauwels heeft meer dan jaar ervaring in projecten uit te voeren van lasateliers en juweliersateliers zowel voor scholen als klein- en groot bedrijven. Hieronder vindt u de voorbeelden van succes volle projecten terug die door Pauwels in samenwerking met een partner zijn uitgevoerd. 

Heeft u een toekomstig project en wilt u graag met ons samenwerken? Contacteer ons!


Syntra

Goudsmeden technische school in Brussel

Naast projecten uitvoeren van lasateliers met lascabines en snijcabines, werkt Pauwels ook aan het inrichten van goudsmid en juwelier ateliers samen met een partner. Een van de recente projecten in 2023 is bij Syntra Brussel. Juweliers werkbanken inrichten en het vervangen van de juwelierssets zoals slangen zuurstof en in dit project nieuwe leidingen perslucht, nieuwe vlamdovers , nieuwe chalumeau’s  met de gewenste lansen. Plaatsen van gasspaarders was een van de gevraagde product in dit project. Kortom een mooi afgerond project in samenwerking met onze partner Fitters


De Masten Kapellen

Technische school in Kapellen

Bij De Masten Kapellen heeft Pauwels een groot project opgeleverd door plaatsing van een bijkomende filter voor het ventileren van lasrook. Inrichten van lascabines met flexibele afzuigarmen. In dit project werd ook een slijpcabine voorzien met een top slijptafel.  Al de nodige ventilatie werd professioneel door onze partner geplaatst.


Gibbo Galbergen

Bijzonder technische school in Mol

Pauwels heeft in 2022 een succesvol project opgeleverd bij GIBBO GALBERGEN een bijzondere technische school in Mol. Plaatsen van een grote filter en leidingnetwerk voor lasrookafzuiging alsook de inrichting  van lascabines en een slijpcabine. Dit project werd begeleid door vakmensen zodat steeds aan alle normen wordt voldaan. Hier werd ook een krachtige compressor geplaatst. 


Lasatelier

Pauwels BVBA heeft al enkele mooie projecten gerealiseerd in technische scholen. Door het installeren van laswerkplaatsen bieden wij jong en oud de kans om op een veilige manier aan de slag te gaan met de meest geavanceerde toestellen. 
Zo hebben wij al samengewerkt met Technisch Instituut Scheppers Herentals, PTS Mechelen, PTS Boom, PTI Hamme, Rivierenland Bornem,...
Bij interesse kan u contact opnemen met het Pauwels-Team.


TNA

Technische school in Antwerpen

Tijdens de zomer van 2017 heeft Pauwels BVBA een belangrijke rol gespeeld bij het vernieuwde lasatelier van Technicum Noord Antwerpen. Zo heeft Pauwels BVBA de kans gekregen om de gasleidingen, gascentrales en afnamepunten te installeren. Op deze manier staan er geen gasflessen meer opgesteld in de werkruimte en is de veiligheid geoptimaliseerd. 
Daarnaast staat er een grote slijpcabine en heeft Technicum Noord Antwerpen gekozen voor nieuwe lastoestellen van Pauwels BVBA zodat de leerlingen met kwalitatief hoogwaardig materiaal aan de slag kunnen!

Lasrookafzuigsysteem

De inademing van lasrook veroorzaakt niet meteen klachten, maar de gezondheidsrisico's mogen niet onderschat worden. Dit kan leiden tot heesheid, keelpijn, oogirritaties,... Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van een degelijk rookafzuigsysteem. Pauwels BVBA pakt dit aan door bij voorkeur de rook bij de bron af te zuigen, ofwel door constante ruimtelijke ventilatie te voorzien in combinatie met luchtverversing. 

Pauwels BVBA heeft met succes bij verschillende klanten een lasrookafzuiging geïnstalleerd.
Zo hebben wij de AZUR ICP 4 (INTELLIGENT control proces) geplaatst in een technische school. Deze is te zien op de eerste foto.
Op de tweede foto is het resultaat te zien van de ruimtelijke lasrookafzuiging AMBICLEAN 8000.

Het Pauwels-Team kan u beslist verder helpen bij het bepalen van het type rookafzuiging dat geschikt is voor uw werkplek.

Pauwels BVBA en haar partners hebben in een bedrijf te Mol een aanpassing gedaan aan de lasrookkanalisatie/afvoer naar buiten toe om de schadelijke Chroom VI deeltjes van de bestaande Pyrotome CNC machine af te voeren.


We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]